2019. április 15., hétfő

A tökéletes áruház

Na, ez az, ami nincs. Nincs tökéletes áruház. Itt is igaz, nem szabad a tökéletességre törekedni mindenáron.

Szeretném megemlíteni azt is, hogy  a világ nem kétpólusú. Valami nem fekete vagy fehér. Ez itt is igaz. Ha valaki azért szeretne tökéletes áruházat, mert szerinte valami vagy tökéletes, vagy ócska/vacak/használhatatlan, akkor vizsgálja felül nézeteit.

Sokszor hallom, azért nem csinálok most semmit ezzel vagy azzal, mert előbb megkeresem, mitől lesz majd tökéletes, és amikor ezt már tudom, akkor majd tökéletesre fogom készíteni.

Ha valamilyen szinten foglalkoztál már informatikával, ó, nagy szavak, szóval, ha kezeltél már számítógépet, és igen, különben nem olvasnád ezt, akkor tudhatod, a dolgok változnak. Állandóan. Még olyan is előfordul, hogy a változás nem azt jelenti, valami jobban működik, mint előtte. Olyan nincs, ami tökéletes. Legfeljebb ma nagyon jónak tartjuk, de később már vások az igényeink, és nem tartjuk annyira jónak ugyanazt.

A tökéletes honlap is olyan, amire sokan vágynak. Elmondom, nekik nincs honlapjuk az esetek többségében. Mert keresik azt, amitől tökéletesnek fogják tartani, majd a tökéletes programozót, grafikust, stb, és nem, elégednének meg azzal, ha jók lennének. Vagy nagyjából jók. Vagy jól működők.

Arról is sokat lehetne beszélni, kinek mi a tökéletes. Az egyik embernek a színek a fontosak, a másiknak a hangulat, a harmadiknak egy webáruházban az, hogy megtalálja és könnyen megvásárolja a terméket. A tökéletesség nem egy olyan valami, amit le tudunk írni, és mindenki egyaránt értelmezi.

Sokszor tapasztalom, hogy általában törekszünk a legjobbra. Hogy a munka, amit kiadunk a kezünkből legalábbis hibátlan legyen, és ha becsúszik egy kis hiba, - olyan, ami mások számára nem is látható, vagy ha igen, csak szakértő szemek látják, - máris sokan azzal  kezdik a dolog bemutatását, jajjj, elrontottam, hibáztam egyszer-kétszer, szörnyű, jaj, nem is tudom, ez most milyen így. Milyen? Gyönyörű.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy ha arra vársz, megtaláld a tökéletesen kinéző és tökéletesen működő áruházat, sosem lesz webáruházad.

És akkor itt kanyarodnék vissza ahhoz, hogy nem két pólus van csak. A működésképtelen-ronda-stb és a tökéletes között rengeteg fokozat van.

Arról pedig még nem szóltam, hogy mindenkinek más az ízlése, az elvárása, tehát olyan, ami mindenki számára egyaránt tökéletesnek fog tűnni, egyszerűen nem létezik. Ha azt gondolod, mindent beleadtál, és ez már ennél jobb nem lehet, biztos lesz valaki, aki beszól bármi miatt.

Az idők is változnak, az elvárások is, és az, ami ma nagyon jó, az, lehet holnap már nem lesz annyira jó, mert elhaladt felette az idő.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése