2019. március 21., csütörtök

Kereskedői végzettség kell a webáruházhoz?

Az, hogy nem kell semmiféle kereskedelmi végzettség egy webáruház megnyitásához, sokakat meglep. És meg kell mondjam, a meglepetésük általában nem az örömé. Én legalábbis eddig a totális döbbenet és rosszallás hangsúlyát hallottam, amikor válaszoltam a kérdésre.

Hogy? És akkor maga bármit árulhat a webáruházában? És nem kell hozzá kereskedőnek lennie? Komolyan mondja?

Ilyen kérdések hangzottak el. Nehezen hitték el, hogy valóban így van. A szomorú az, amikor valakinek a könyvelője mondja, hogy nem nyithat webáruházat, mert nincs kereskedelmi végzettsége.

Nem, nem kell semmilyen eladói tanfolyamot elvégezni hozzá.

A webáruház egészen máshogy működik, mint egy bolt. Most csak azt említem, az áruházban a termékekről leírást helyezünk el, képeket teszünk ki, a fontos paramétereket kiírjuk. (méret, szín, összetétel, stb.)

Tehát a vevő, az érdeklődő ezeket el tudja olvasni, nem kell a termékkörnek megfelelő kereskedői ismeretekkel rendelkezni.
A vásárlás is más, mint egy fizikai boltban, hiszen minden esetben számlát állítunk ki, és valamilyen módon csomagolva eljuttatjuk a terméket a vevőhöz. Személyesen csak akkor találkozunk, ha biztosít a webáruház személyes átvételt.

A webáruházban számítógépes munkából van több, nem foglalkozunk az üzlethelyiség szépítésével, hiszen olyanunk nincs, mi a webáruházunkat csinosítjuk.

A lényeg, kereskedelmi végzettség a webáruház üzemeltetéséhez nem szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése