2019. március 7., csütörtök

Ciki a bérelt webáruház?

Mostanában sok témában kérdeznek rá: ciki vagy trendi?
Miért is gondolják cikinek a bérelt webáruházat?

A webáruházak már jó néhány éve működnek, ennek ellenére vannak, akik valahogy 10 éve leragadtak egy gondolatnál. Akkoriban minden szoftver sokkal fejletlenebb volt, mai szemmel nézve.
Gondolj a szövegszerkesztőre, vagy a telefonok által nyújtott szolgáltatásokra. Olyan technikai robbanás következett be az utóbbi években, hogy csak kapkodjuk a fejünket.

Nincs ez másként a webáruházak terén sem. Amit 5-10 éve még nem tudtak, ma már nem okoz gondot.

10 éve még sokan azt a nézetet vallották, egy webáruházhoz kell egy jó programozó, aki majd megírja az áruház tulajdonosa által megálmodott programot. Az a jó, ha jó drága az áruház már az elején, és aki nem tud erre néhány milliót szánni, jobb, ha elássa magát.
Mivel kevés webáruház volt, tudásunk is kevés volt a témában, így elég sokszor találkoztam én is azzal a gondolattal, ha nem tudod leprogramoztatni valakivel az áruházat, jobb, ha bele sem fogsz, és oltári gáz, ha bérled valakitől, mert az nem jó, meg ronda, és hát fúj.

A problémát abban érzem, hogy vannak, akik elmondásuk szerint 10-12 éve egyszer láttak egy bérelt áruházat, akkor nem nyerte el tetszésüket, ezért azóta is fennen hirdetik minden adandó alkalommal és helyen, hogy a bérelt webáruház egy kalap szamóca. Azt az aprócska dolgot felejtették el, hogy az idő a bérelhető áruházak felett sem telt el eseménytelenül, gőzerővel történik a fejlesztés, ahol meg nem, ott pedig egyre kevesebb bérlő van.

Tehát miért is ciki egy bérelt webáruház? Miért lenne az? Az internetes kereskedelem fejlődik, termékek széles választékát kínálja, és nagyon sok olyan termék van, amiből az átlagos, vagy átlagnál jobb webáruházaknak sem képződik olyan magas jövedelme, ami lehetővé tenné a többmilliós programozási számlák kifizetését.

Véleményem az, nem ciki bérelt webáruházat üzemeltetni, sőt, úgy érzem, biztonságot ad, ha egy nagyobb cég által fejlesztett, állandóan felügyelt, naprakész rendszerem van. A webáruházat készítő, és azt bérbe adó cégek számára ez a vállalkozás, nekik elemi érdekük, hogy a megrendelőik elégedettek legyenek, ezért állandó a fejlesztés.

Természetesen, ha úgy érzi valaki, az ő igényeit csak egy egyedi áruház tudja kielégíteni, készíttesse el azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése