2019. május 6., hétfő

Milyen költsége lehet egy webáruháznak?

A fenti kérdés gyakran elhangzik. Sokan el sem tudják képzelni, hogy egy webáruházban költségek is vannak.

Elárulom, máig nem tudtam feldolgozni magamban a rádióban hallottakat, mikor is egy műsorban magát szakértőnek mondó ember benyögte azt, hogy hát azért olcsóbb egy webáruházban egy termék, mint a boltban, mert a webáruházban nincs bérköltség.

Kész. Köszönöm.
Itt egy apró elkalandozást teszek.
A rádió nálunk mindig szól. Délelőtti műsorban sokszor van szó az internet veszélyeiről, a vásárlás veszélyeiről. Sőt, pár éve nagy cég oktatófilmeket is készített a témában.
Mit mondjak? Nem voltam, vagyok elragadtatva.

Mint webáruházat üzemeltető, gyakran kiáltok fel ilyenkor, te jó ég, még mindig itt tartunk? Vagy hogy köszönöm, már értem, miért gondolkodnak így az emberek.

Gyakran az "oktatás" és "ismeretterjesztés" címkéje alatt akkora blődségeket mondanak, hogy az már fáj. Azt sem értem, miért beszélgetnek az internetes vásárlásról olyanok, akik az első mondatban megbeszélik, nem hívei, nem szoktak vásárolni interneten, mert az annyira tré dolog.
Ez a kiindulás, ennek fényében lehet megtudni, hogy kvázi mindenki csaló, aki interneten kereskedik. Majd ráfordulnak a másik kedvenc témájukra, mennyire veszélyes a bankkártyák használata.
Mindig megköszönöm, hogy ilyen jól segítik az internetes kereskedőket.

Eme hosszú felvezetéssel csak azt akartam érzékeltetni, hogy van mit tanítani az embereknek, és hogy lásd, annyira nem segítőkész a közeg, amiben dolgozunk.

Milyen költségek vannak a webáruházban?

Természetesen ez attól is függ, milyen nagy az az áruház, kell-e helyiséget bérelnie, mit forgalmaz.

A teljesség igénye nélkül:

  • Eladott áruk beszerzési költsége (ár, fuvarköltség)
  • Webáruház bérleti díja
  • Iroda, raktár bérleti díja és rezsije
  • Számla és egyéb nyomtatványok nyomtatási költsége
  • Számítógép, nyomtató, telefon
  • Internet előfizetés, telefon előfizetés
  • Csomagolóanyag, eszközök a csomagoláshoz
  • Szállítási költség át nem hárítható része
  • Munkabér (vállalkozónak is van) és terhei


A munkabérhez csak annyit, külön szomorúnak tartom, amikor azon csodálkoznak, hogy a vállalkozó munkabért számol. Még jó, hiszen kötelező számolnia, a garantált bérminimum után akkor is fizeti az adókat, ha az összes árbevétele nem érte el ezt a szintet!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése